Home

13466330_10209551402764276_2448277561891613731_n

In het jaar 1987 kwam ik ter aarde in het Hospice te Sint-Amandsberg als “nen dikken kop met weinig haar” en tevens als laatst geborene vooraleer het hospitaal definitief tegen de vlakte ging. Enkele minuten later sloten mijn vader, een neurotische vrachtwagenchauffeur, en mijn moeder, een huisvrouw met schrijftalent en een post-natale depressie, mij in de armen.

Enkele jaren later besloten ze echter de luier in de ring te werpen en de gezegende taak van het ouderschap door te schuiven naar mijn lieve, godvruchtige grootmoeder Maria. En gelukkig maar want het was zij die me heeft leren luisteren naar de bijzondere verhalen van gewone mensen en heeft leren lachen om de grauwe gekheid die sommigen liever het leven noemen. Deze blog is een ode aan haar overgeleverde vertelkunsten en uitgesproken gevoel voor humor waarvan ik hoop dat het een erfstuk wordt.

De Grauwe Gekheid is dus niet meer dan een pretentieloze bundeling bitterzoete verzuchtingen, curieuze cursiefjes en sappige satire, officieuze volkswijsheden, onverantwoorde hineininterpretierung, schaamteloze scheldtirades, poëtische maar vooral prozaïsche probeersels, toogfilosofieën, melige lofbetuigingen, lollige liefdesbrieven, dolle dijenkletserijen (en een klein beetje sluikreclame).

In ieder geval bedankt om hier even halt te houden, beste lezer. Ik hoop dat mijn schrijfsels u zullen bevallen en u er  voor het slapengaan, tijdens de file of op de plee misschien nog eens aan terug denkt. Maar bovenal: niet vergeten lachen! Dat maakt ieders gekheid sowieso wat minder grauw.

Liefs,

Sarah De Grauwe

 

 

 

 

3 thoughts on “Over mij

  1. Dat is wat ik meteen voelde in het eerste stukje dat ik vandaag van je gelezen heb. Met plezier volg ik verder. Een gedeelde lach, Caro.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s