Home

 

In het jaar 1987 kwam ik ter aarde in het Hospice te Sint-Amandsberg als “nen dikken kop met weinig haar” en tevens als laatst geborene vooraleer het hospitaal definitief tegen de vlakte ging. Enkele minuten later sloten mijn vader, een neurotische vrachtwagenchauffeur, en mijn moeder, een huisvrouw met schrijftalent en een post-natale depressie, mij in de armen.

Enkele jaren later besloten ze echter de luier in de ring te werpen en de gezegende taak van het ouderschap door te schuiven naar mijn lieve, godvruchtige grootmoeder Maria. En gelukkig maar want het was zij die me heeft leren luisteren naar de bijzondere verhalen van gewone mensen en heeft leren lachen om de grauwe gekheid die sommigen liever het leven noemen. Deze blog is een ode aan haar overgeleverde vertelkunsten en uitgesproken gevoel voor humor waarvan ik hoop dat het een erfstuk wordt.

De Grauwe Gekheid is dus niet meer dan een pretentieloze bundeling bitterzoete verzuchtingen, curieuze cursiefjes en sappige satire, officieuze volkswijsheden, onverantwoorde hineininterpretierung, schaamteloze scheldtirades, poëtische maar vooral prozaïsche probeersels, toogfilosofieën, melige lofbetuigingen, lollige liefdesbrieven, dolle dijenkletserijen (en een klein beetje sluikreclame).

In ieder geval bedankt om hier even halt te houden, beste lezer. Ik hoop dat mijn schrijfsels u zullen bevallen en u er  voor het slapengaan, tijdens de file of op de plee misschien nog eens aan terug denkt. Maar bovenal: niet vergeten lachen! Dat maakt ieders gekheid sowieso wat minder grauw.

Liefs,

Sarah De Grauwe

Ik ben tevens de auteur van het boek ‘Verhalen uit het Crayenest’. Te koop Paard van Troje, Limerick, Bookz&Booze, of te bestellen bij elke boekhandel, prijs 19.95 EUR, ISBN 9789082856705

Elk jaar vind je mij op het Landjuweel festival met nieuwe verhalen!

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Over mij

  1. Dat is wat ik meteen voelde in het eerste stukje dat ik vandaag van je gelezen heb. Met plezier volg ik verder. Een gedeelde lach, Caro.

    Like

    • Beste Rob! Wat fijn om te horen, zeg! Ik zal er eentje voor jou in de Rosario klaarleggen. Het boekje kost 19,95 euro… Je dat bedrag daar achterlaten bij Ineke, als je wil… Ik passeer er overmorgen 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s